vergoedingen-slider

Tarieven en vergoedingen

Vanaf 1 januari 2019 is er een nieuwe prestatielijst. De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Dit zijn de maximale tarieven. De verzekeraars willen zo gunstig mogelijk inkopen om het voor hun verzekerden betaalbaar te houden. Zij bieden ons overeenkomsten aan om voor een bepaald vast tarief hun verzekerden te behandelen. Daardoor is het tarief wat gedeclareerd wordt afhankelijk van waar u verzekerd bent.

Wij hebben contracten met alle grote verzekeraars. Dit betekent dat wij uw rekening direct kunnen declareren bij uw zorgverzekeraar en hoeft u dit niet zelf te doen of het bedrag voor te schieten. U krijgt ook de maximale vergoeding van uw verzekeraar omdat wij gecontracteerd zijn!

Reparaties en opvullen van uw kunst- of klikgebit

Reparaties en opvullen (opnieuw passend maken) van een prothese gemaakt op een kaak waarin geen tanden of kiezen meer zitten, of een klikgebit op implantaten, worden voor 90% vergoed door de basisverzekering. De overige 10% is uw eigen bijdrage.  Indien u een aanvullende (tandarts)verzekering heeft krijgt u in veel gevallen ook nog een geheel of gedeeltelijke vergoeding van uw eigen bijdrage.

Gedeeltelijk kunstgebit

Gedeeltelijke kunstgebitten worden gemaakt in een kaak waarin nog tanden of kiezen staan en worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen een aanvullende tandartsverzekering komt u in deze kosten tegemoet.

Klikgebit op implantaten

Een klikgebit op implantaten in de onderkaak wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. Een klikgebit op implantaten in de bovenkaak wordt voor 92% vergoed vanuit de basisverzekering.
Een klikgebit op implantaten in de onderkaak samen met een gewoon kunstgebit in de bovenkaak wordt deels voor 90% en deels voor 83% vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een aanvullende (tandarts)verzekering heeft krijgt u in veel gevallen ook nog een geheel of gedeeltelijke vergoeding van uw eigen bijdrage.

Eigen risico

Het wettelijke eigen risico van € 385,- is van toepassing op alle vergoedingen die plaatsvinden vanuit de basisverzekering. Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering vallen dus buiten het wettelijke eigen risico.

Wij werken voor alle ziektekostenverzekeringen!

reparaties

Vergoeding vanuit zorgverzekering

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeringen.
Lees meer over alle mogelijke vergoedingen van onze behandelingen.