implantaten-slider

Implantaten Voerendaal

Implantaten zijn titanium kunstwortels die ervoor zorgen dat u prothese vastzit in de mond. In samenwerking met een implantoloog (tandarts) vervaardigen wij uw klikgebit.

Hoe verloopt het proces:

  • Vrijblijvend adviesgesprek over de mogelijkheid van implantaten (kosteloos)
  • Aanvraag bij de verzekeraar inclusief röntgenfoto’s
  • Wachten op de goedkeuring
  • Vervolggesprek als voorbereiding op het implanteren
  • Plaatsen van implantaten en het tijdelijke aanpassen van de oude prothese
  • De aangepaste, oude prothese gebruikt u 6/8 weken waarbij in de tussenliggende tijd een nieuwe prothese wordt aangemeten

Klikgebit

Een overkappingsprothese is een kunstgebit dat geplaatst wordt op een aantal implantaten. Deze bevestiging mag niet permanent zijn, zodat het gebit op elk gewenst moment uit de mond genomen kan worden. Voor een overkappingsprothese worden twee pijlers aan de voorkant van de kaak geplaatst. Dit is om ervoor te zorgen dat de prothese er in zijn geheel over de implantaten heen valt en ze niet meer te zien zijn.

Deze twee implantaten kunnen met elkaar verbonden worden door een soort van rails. De rails, de zogenoemde steg wordt gemaakt van palladium staafje, die met een goudlegering aan deze cilinders wordt gesoldeerd. Op deze manier ontstaat er een stevige brug tussen de pijlers. Aan deze brug kan de prothese worden bevestigd door een soort van klik verbinding.

Vraag naar de mogelijkheden voor u.

Het mooie van een klikgebit is dat dit een vastzittende prothese is die in vergelijking met een niet-klikgebit minder hard op uw tandvlees zal drukken doordat de krachten in het bot worden opgevangen i.p.v. dat het tandvlees wordt geplet tussen de prothese en het kaakbeen. Als bijkomend voordeel geeft een vastgeklikte prothese de tandprotheticus meer ruimte om op een technisch, medisch en esthetisch niveau meer aan uw wensen en eisen te voldoen, ook zal de boven-prothese beter vastzitten doordat u hem onbewust harder kan aanbijten (geen pijn).

Vergoeding vanuit zorgverzekering

Ziektekostenverzekeraars hebben de kosten van een tandprotheticus in hun pakket opgenomen. Uw tandprotheticus kan u er alles over vertellen en u gratis adviseren.

Wij zijn aangesloten bij de ONT klachtencommissie.

Wij werken voor alle ziektekostenverzekeringen!

implantaten

Vergoeding vanuit zorgverzekering

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeringen.
Lees meer over alle mogelijke vergoedingen van onze behandelingen.