Maatregelen vanwege COVID-19

Wij hervatten onze reguliere zorg vanaf 28 April met aangepaste maatregelen gebaseerd op de definitieve Leidraad Mondzorg Corona (d.d. 21 april)

In toevoeging op de standaard richtlijnen voor infectiepreventie (voor meer informatie zie: Richtlijn Infectiepreventie), zijn er aanpassingen die voor zowel ons als voor u gelden.  Om ervoor te zorgen dat wij, samen met u, op verantwoorde en gepaste wijze de reguliere zorg kunnen hervatten, verzoeken wij u om het volgende in acht te nemen:

  • Wij werken vooralsnog alleen op afspraak en vragen u deze telefonisch te maken, u kunt dus voorlopig niet vrijblijvend binnenlopen zoals dat voorheen wel het geval was.
  • Heeft u koorts, last van hoesten en/ of andere griep- of verkoudheidsklachten, dan vragen wij u om uw afspraak te verzetten tot deze klachten verdwenen zijn.
  • Wij vragen u om met gestrekte armen de prothese aan te reiken (tussen patiënten en zorgverleners zonder verkoudheidsklachten).
  • Bij binnenkomst wordt u geacht uw handen te ontsmetten (u hoeft zelf geen handdesinfectie mee te nemen; wij hebben dit voldoende in voorraad).
  • Komt u, indien mogelijk, alleen naar de praktijk. Mocht dit niet mogelijk zijn, vragen wij of uw gezinslid u eventueel alleen tot aan de deur begeleidt en u na de behandeling weer aan de deur ophaalt.

Voor ons geldt, naast de gebruikelijke zaken als dragen van mondkapje, handschoenen en desinfectie van alle gebruikte materialen en oppervlakken, het volgende:

  • De tandprotheticus zal met gestrekte armen de prothese aanreiken (tussen patiënten en zorgverleners zonder verkoudheidsklachten);
  • Wij zorgen ervoor dat de wachtkamer leeg is tijdens uw afspraak; vandaar dat wij nu alleen op afspraak werken (wij nemen voldoende tussen de afspraken in acht, om ook alle materialen en oppervlakken na uw afspraak te desinfecteren voordat de volgende patiënt aan de beurt is)
  • De tandprotheticus en tandtechnicus werken in verschillende shifts, zodat er minder kans bestaat dat personeel elkaar besmet.

Wij hopen op uw begrip en wensen u en uw geliefden vooral veel gezondheid en de beste mondzorg die wij u kunnen bieden toe.

Mondzorgteam Tandprothetische Praktijk Voerendaal